Fogszabályozás

Fogszabályozó kezelésre lehet szükség csúnyán-, összevissza álló, torlódottan elhelyezkedő fogak esetében, illetve foghiány, réses fogazat vagy nem megfelelő állcsont fejlődés esetén is. Segítünk!

A kezelés célja a fogazat normális fejlődésének biztosítása az akadályozó tényezők hatásának csökkentése révén és ezáltal a normális funkció és az ideális forma (esztétikum) létrehozása, illetve a már kialakult rendellenességének esetében annak az optimálisat megközelítő helyreállítása.

A szájhigiéne fontossága

A kezelések időtartama alatt fokozottan fontos a szájhigiéne megfelelősége, mert a készülékek sok olyan felületet tartalmaznak, amelyek a megfelelő és alapos szájhigiéne hiányában a fogszuvasodás fellépésének kockázatát növelhetik. Gyakorlati megoldásokkal segítjük Önt a megfelelő szájhigiéne elérésében. Forduljon hozzánk bátran és mi segítünk!

Mivel is kezelünk és miért azzal?

A fogszabályozó készüléknek két fő formája létezik, amely szerint kivehető és beragasztott változatai vannak. Az életkor, a fogazati eltérés mértéke, milyensége és az arra alkalmazható leghatékonyabb, legeredményesebb készülék, vagy készülékek (összetettebb probléma esetén több féle készülék lehet szükséges) alapján választjuk ki az Ön problémájára legmegfelelőbb készüléket vagy készülékeket.

Miért fontos a fogszabályozás gyermekkorban?

A legideálisabb, ha a fogszabályozási vizsgálat már óvodás korban megtörténik, utána pedig fél évente a kontroll vizsgálat:

 • az ilyen korai vizsgálat is feltárhat olyan funkcionális és fogazati eltéréseket, amelyeket minél hamarabb kezelni szükséges,
 • az idejében megkezdett fogszabályozó kezelés a későbbi és sokkal súlyosabb problémák megelőzését segíti.

A korai beavatkozás előnyei:

 • helyet csinál a torlódó kinövő fogaknak,
 • kialakítja az arc szimmetriáját az állkapocsra gyakorolt hatása által,
 • megtartja a még ki nem bújt fogaknak a helyet,
 • ezáltal elkerülhetővé teheti a foghúzást,
 • a minél kisebb korban történő rendszeres találkozások és a szükség esetén megkezdett kezelés a siker zálogaként fokozzák az együttműködést az orvos és a páciens között.

Felnőttkori fogszabályozás

A tévhittel ellentétben a ma elérhető fejlett technológiáknak köszönhetően a felnőttkor bármely szakaszában lehetőség van fogszabályozásra, azonban a fogtartó szövetek állapotát és a páciens életmódját fontos figyelembe venni a kezelés sikerességéhez. A felnőttkori érettebb csontozat állapotában más kezelési folyamatra van szükség és a kezelés sokszor több időt vesz igénybe.

Elsősorban az esztétikai megjelenés zavarja a Pácienseinket fogszabályzás esetén, azonban a kezelésnek az egész szervezetet érintő hatásaivannak:

 • harapási,
 • légzési,
 • testtartási,
 • és beszéd

Mit okoz a kezelés elmaradása?

A fennálló állapot súlyosbodását és az esztétikai hátrányokon kívül fogászati betegségeket okozhat, mint például a torlódott, szorosan elhelyezkedő fogak könnyebben szuvasodnak / lyukadnak ki, mert nehezebb őket tisztítani, a rendellenes helyzetű fogakra rágáskor kóros irányú erők hatnak, azaz nem a megfelelő irányból érintkeznek a fogak, aminek tüneteként például ínygyulladás, súlyosabb fogágy betegség, az állkapocs izületének fájdalma, stb. jelentkezhet. A fogszabályozó kezelések célja, hogy nemcsak esztétikailag szép, szabályos fogazatot hozzunk létre, hanem emellett a betegségeknek a megelőzése is fontos feladata.

Elérhetőségeink

1119 Budapest, Csurgói út 11.,
1-es kapucsengő

GPS koordináta: 47.453630, 19.036436

+36-1 204-6766, +36-20 520-4484

Nice Dental - Árlista

Nyitvatartás

Munkanapokon: 8-18 óráig.

Szolgáltatásaink: gyermek-, felnőtt fogászat, fogszabályozás és szájsebészet.

Közfinanszírozott fogszabályozási rendelés 18 éven aluliak részére.

Árlista | Kapcsolat | Partnereink
© 2018. Drapi Dental Kft.

 .