Dentál-higiénia

Gyakorlati tanácsokkal segítünk a helyes szájápolás-, a fogkefe és a fogselyem használatának elsajátításában is. A foglepedék hatékony eltávolításának feltétele ugyanis a jó minőségű fogkefe és a helyes fogmosási technika, amely magában foglalja a nyelvmosást is. A nyelv, rendszeres tisztítása javítja az íz érzést és csökkenti a szájszagot is. A fogkefét háromhavonta szükséges kicserélni.

A napi fogmosásra legalább kétszer minimum két percig- és a rendszeres fogselymezésre is szükség van, hogy megőrizhessük fogaink és ínyünk épségét valamint megelőzzük a fogágy betegséget, amely lehetővé teszi, hogy a saját természetes fogainkat egy életen át megőrizhessük.

Félévente, adott esetben negyedévente van szükség az esetleges fogkő eltávolítására. A fogkő a fogakon megtapadt lepedék mineralizációja révén alakul ki, amely az íny alatt és felett helyezkedik el és a legnagyobb mennyiségben a nagy nyálmirigyek kivezető nyílásaival szemben képződik. A már kialakult fogkő érdes felszíne még több foglepedék lerakódását segíti elő, ezzel megakadályozva az alapos lepedékeltávolítást. A fogíny- és a fogágy gyulladásainak megelőzése érdekében, de kezelése esetében is fontos a fogkő rendszeres eltávolítása mind a fogíny alatt és felett. Jó hír, hogy a fogorvosi ellenőrzéssel korán felfedezett ínygyulladás már a jó szájhigiéne helyreállításával is gyógyítható.

Elhanyagolt, kezeletlen ínygyulladás az ínytasakok és az ínybetegségek súlyosabb formájához, fogágy betegséghez is vezethetnek, amely a fogágy más tartószöveteit, ezáltal a fogmedercsontot is károsítja. A kezeletlen fogágy betegség több fog elvesztését okozza, mint a fogszuvasodás. A már kialakult fogágy betegség kizárólag fogorvosi kezeléssel és rendkívül gondos szájhigiéne mellett állítható és szüntethető meg.

A terhesség alatt megnő a fogszuvasodás és az ínygyulladás kialakulásának kockázata, ezért ebben az időszakban többször szükséges a fogorvosi ellenőrzés. Az újszülöttek szája csíramentes. A természetes baktériumflóra a környezet hatására alakul ki náluk.

Tudta-e, hogy a csecsemők az őket elsőként gondozó felnőttektől kaphatják el a fogszuvasodást okozó baktériumokat is, melyek a jó szájhigiéne esetén csak minimális mennyiségben vannak jelen. A jó szájhigiénével rendelkező felnőttek gyermekeinél ezért kisebb a tejfogak szuvasodásának esélye. A rossz szájhigiénével rendelkező felnőttek akár cseppfertőzéssel is megfertőzhetik a babát a fogszuvasodást okozó baktériummal, de a cumi vagy az etetőkanál is közvetítheti a fertőzést, ha a rossz szájhigiénével rendelkező felnőtt is a szájába veszi, mielőtt odaadja a kisbabának. 

Elérhetőségeink

1119 Budapest, Csurgói út 11.,
1-es kapucsengő

GPS koordináta: 47.453630, 19.036436

+36-1 204-6766, +36-20 520-4484

Nice Dental - Árlista

Nyitvatartás

Munkanapokon: 8-18 óráig.

Szolgáltatásaink: gyermek-, felnőtt fogászat, fogszabályozás és szájsebészet.

Közfinanszírozott fogszabályozási rendelés 18 éven aluliak részére.

Árlista | Kapcsolat | Partnereink
© 2018. Drapi Dental Kft.

 .