Szájsebészet

A fogászati beavatkozások alkalmával szakembereink legfőbb célja: a fogmegtartás.

Előfordulnak azonban olyan esetek, amikor a foghúzás elkerülhetetlen, mint például olyan mértékű fogszuvasodás vagy súlyos fogágy betegség esetén, amikor a fog már gyökérkezeléssel, töméssel vagy más módszerekkel (inlay, onlay, korona stb.) nem állítható helyre. Fogeltávolításra sor kerülhet még fogszabályozási célokból is, mely szintén szolgáltatási körünk részét képezi.

Tevékenységünk a szájsebészet minden területét lefedi, úgymint a klasszikus szájsebészet, és az arc-, állcsontsebészet. A szájsebészeti beavatkozások közé sorolható például a komplikált foghúzás, bölcsességfog eltávolítás, foggyökér eltávolítás, arcüreg emelés, cysta eltávolítása, gyökércsúcs rezekció (cystectomia).Sebészi feltárásból történő fogeltávolítás indikációja sokrétű lehet. Leggyakrabban alsó bölcsességfogak eltávolítása esetén válik szükségessé ez a beavatkozás, hiszen ezek a fogak igen gyakran az állcsontban rendellenes (dőlt vagy fekvő) helyzetben találhatóak meg.Érzéstelenítést követően a szájsebész egy kis metszést ejtve, a fog körüli csont eltávolítását követően, az erre speciális eszközökkel eltávolítja a fogat és varrattal zárja a sebfelszíneket. Sebészi feltárásra van szükség retencióban levő szemfog esetén is.A szájsebészeti beavatkozásokat gyakorlott szájsebész szakorvos végzi el, az erre kialakított speciális szakrendelőkben.

Foghúzás utáni teendők:

  1. A foghúzás napján ne öblögessen, ne köpködjön, ne piszkálja a sebet! A foghúzást követően a fogágyban keletkezett véralvadék biztosítja a seb további maradéktalan gyógyulását, amelynek eltávolítása esetén fájdalmas fogágy gyulladás jöhet létre. Ebben az esetben gyógyszeres kezelésre van szükség.
  2. A műtéti terület tisztántartása nagyon fontos! A fogeltávolítást követő naptól a fogmosással egyidőben tisztítsa meg a műtéti területet is.
  3. Ajánlatos masszírozni, kamillás vagy egyéb gyógynövényes borogatást alkalmazni, illetve jegelni a beteg oldalt.

Elérhetőségeink

1119 Budapest, Csurgói út 11.,
1-es kapucsengő

GPS koordináta: 47.453630, 19.036436

+36-1 204-6766, +36-20 520-4484

Nice Dental - Árlista

Nyitvatartás

Munkanapokon: 8-18 óráig.

Szolgáltatásaink: gyermek-, felnőtt fogászat, fogszabályozás és szájsebészet.

Közfinanszírozott fogszabályozási rendelés 18 éven aluliak részére. 

Árlista | Kapcsolat | Partnereink
© 2018. Drapi Dental Kft.

 .